29-12-2011
Door: jurgenbremmer
Blijf op de hoogte en volg Jurgen
30 December 2011 | Hong Kong, Hong Kong
29 DECEMBER de dag dat we het dof-fijn hebben hier!
Ja Ilse, de grote buddha heet inderdaad Tian Tan en hij is echt enorm groot! Na enige research op Wikipedia zijn met de metro naar Tung Chung gegaan, het metro station naast Disney Land Honk Kong! We zaten dus ook in de metro met ontzettend veel kinderen die allen behoorlijk zenuwachtig waren want ze gingen waarschijnlijk de dag van hun leven beleven. Eenmaal aangekomen in Tung Chung liepen we vanuit de metro tegen de grootste rij toeristen aan die we tot nu gezien hebben hier. Deze rij mensen stond te wachten om een kaartje te kunnen kopen voor de kabelbaan naar de top van de berg, waar dus The Big Buddha staat. Wij hadden dus absoluut geen zin om super lang in de rij te gaan staan en gelukkig, slimme mannetjes dat we zijn, hadden we al uit gezocht dat het een stuk goedkoper was om met de bus naar de top te rijden. Toen we na een klein kwartiertje wachten de bus in konden vertrokken we al snel in de tegenovergestelde richting van de kabelbaan. Nu bleek het zo te zijn dat de bus grotendeels om de berg heen moest rijden voordat hij, aan de andere kant van de berg, omhoog kon naar de Buddha. Hierdoor hebben wij, in tegenstelling tot de meeste toeristen, wel de rest van dit super mooie eiland gezien en waren we waarschijnlijk nog eerder boven dan de achterste in de rij voor de kabelbaan. Eenmaal boven aangekomen begonnen wij aan de trap richting de grote Buddha die ons lachend zat op te wachten. Het was erg leuk om zoiets aparts in het echt te zien en om op de foto te zetten uiteraard! Hier in Ngong ping hebben we ook nog de Yin Hing Monastery bezocht. Dit was een klooster wat niet heel erg speciaal was, maar wat wel leuk om te bezichtigen is! Na deze twee heiligdommen bekeken te hebben zijn we met de bus naar het vissersdorpje Tai O gegaan. Dit was een erg leuk klein stadje. Hier stonden alle huizen bij het water op palen en alles zag er gezellig ouderwets uit. Hier hebben we een boottocht (bootje voor 16 personen) gemaakt voor 20 Hong Kong Dollar (oftewel 2 euro).
Met de boottocht zou je langs de kust van Hong Kong varen, door het dorpje heen varen en als je geluk had kon je nog dolfijnen spotten ook! En wij hadden uiteraard dat geluk!!! We hebben een stuk of 5 dolfijnen gezien, die uiteraard meerdere keren boven kwamen! We hebben nog niet onderzocht welke dolfijnen we hebben gezien, maar het waren witte!:p Dit was zo erg gaaf, zo zaten we als 4 kleine kinderen te zoeken naar dolfijnen!
Na het dolfijnen spektakel hebben we nog een laatste tempel bezocht genaamd Kung Yam Temple. Dit was natuurlijk niets vergeleken met de dolfijnen, maar ze hadden één hele bijzondere kamer. De kamer van de tienduizend buddha's. Dit was een klein torenkamertje op de temple waarvan het hele plafond uit kleine Buddha beeldjes bestond. We kwamen met de telling uit op 9996, maar waarschijnlijk hebben we er ergens een paar over het hoofd gezien en waren het er wel 10.000 :p
Om deze bijzondere dag af te sluiten zijn we lekker uiteten geweest bij Shakey's Pizza!
Hadden we al vermeld dat Hong Kong een erg gave stad is? Zo niet, bij deze! Hong Kong heeft werkelijk waar alles, een helder blauwe zee, strand, bergen, mooie natuur, hoge wolkenkrabbers en een prachtig uitgaansgebied!
30 December 2011 - 09:15
Mama:
wat gaaf dat jullie dolfijnen hebben gezien, pap en ilse gaan oliebollen bakken vandaag, en vuurwerk kopen!!!! geniet nog van de zee de zon enz want hier is het niet echt super veel plezier dag dag -
30 December 2011 - 10:06
Hannie:
Leuk he zo'n schoolreisje!!! En dolfijnen gezien? Ja, dat is een leuke ervaring! Ik kan er over meepraten!
Veel plezier maar weer! -
30 December 2011 - 18:40
Anita:
moj jurgen, wat leuk en lief he die dolfijnen, zo te lezen vermaak je je nog prima. geniet er nog maar even van. groeten anita