28-12-2011 - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jurgen Bremmer - WaarBenJij.nu 28-12-2011 - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jurgen Bremmer - WaarBenJij.nu

28-12-2011

Door: jurgenbremmer

Blijf op de hoogte en volg Jurgen

29 December 2011 | Hong Kong, Hong Kong

28-12-2011

Na een kort nachtje was het hostel zo vriendelijk voor ons om een taxi te regelen, dit bleek alleen 1 grote deceptie te zijn... Ik denk dat we net het wereldrecord uitstapsnelheid voor 4 personen uit een taxi hebben verbroken, aangezien we allemaal heel erg blij waren dat we na 45 minuten rijden levend aan waren gekomen op Pudong Airport. De taxichauffeur had namelijk aanzienlijk minder geslapen dan dat wij hadden en eenmaal op de snelweg aangekomen vielen zijn per definitie al dichtgeknepen ogen om de 10 seconde helemaal dicht. Zelfs een vierbaansweg was voor hem niet breed genoeg om minimaal één meter van de muren vandaan te blijven. Toen we al snel tot deze constatering waren gekomen zijn we maar meteen begonnen met klappen zodra de taxichauffeur ook maar in de buurt kwam van één van de buitenste banen en dit kwam het rijgedrag dan ook direct ten goede.

Gelukkig zijn we zonder brokken aangekomen bij het vliegveld! Hier bleek alleen dat Mats geen boarding pass kon krijgen, maar dit heeft gelukkig niet voor al te veel problemen gezorgd want de balie medewerkster kon voor mats nog het nodige regelen zodat Mats toch mee kon! Verder werd Jurgen er nog uit gepikt om zijn tas open te maken, zijn toilettas scheen erg speciaal te zijn, maar ook hier bleek alles gewoon in orde te zijn.

Zo kwamen we zonder problemen om half 2 aan in HongKong!! Helaas is de reis Beijing-Hongkong drie keer duurder uitgevallen dan gepland (omdat de treintickets uitverkocht waren), maar we zijn er gekomen!
Ons hostel ziet er in principe prima uit, prijs-kwaliteit verhouding is helaas ver te zoeken maar we hebben in ieder geval een hostel in Hong Kong met oud en nieuw!!

Vanmiddag zijn we naar de haven geweest en hier hebben we, in ons t-shirtje genoten van het mooie weer! Het is hier namelijk rond de 20 graden!!:D en met palmbomen in het vizier is het prima vertoeven hier!

Morgen zullen we naar de 'grote' buddha gaan en dan lopen we op 29 januari te genieten van de zon in ons t-shirtje!:)

• 28 December 2011 - 16:35

Jurgen Bremmer:

In de avond zijn we nog naar een hoge berg aan de rand van Hongkong geweest! Op deze berg kun je heel Hongkong overkijken, en in de nacht was dit erg spectaculair om te zien! Denk dat de skyline van Shanghai wel iets mooier was, maar dit was absoluut ook erg mooi om te zien!

• 28 December 2011 - 18:04

Wanda:

Lopen ze daar al een maand voor of zo??29 Januari???of een beetje teveel bier gedronken hr Bremmer...

• 28 December 2011 - 18:07

Mama:

heerlijk die palmbomen, lekker in de zon beter als hier kou wind, en regen, en wat een chauffeur ja maar ja jullie zijn goed overgekomen, veel plezier xx van ons

• 28 December 2011 - 19:15

Ilse:

ZOZO lekker hoor met oud en nieuw. Maak je niet vaak mee!! Heb vandaag nog eventjes een neiuwe winterjas gescoord:P Die van mij was toch niet helemaal wind dicht:P:P GROTE buddha??:P De Tian Tan?? Tsja google doet wonderen. In de afgelopen 5 a 6 weken zit ik toch ook een beetje in china met dank aan google!!:P Whahaa!! Veel plezier nog !! xx

• 29 December 2011 - 08:53

Hannie:

Ach....de reis een beetje duurder uitgevallen....MAAR DAN HEB JE WEL WAT! En de taxireis moet haast niets hebben gekost met zo'n vent aan het stuur....gelukkig weer even rust in de tent...Geniet van het Oud en Nieuwspektakel....en we horen weer!

En inderdaad...29 januari...helemaal van padje....

• 29 December 2011 - 10:09

Jos:

Genieten in Hong Kong dat is iets waar je het voor doet,het is prachtig om jullie zo te volgen soms is het of ik erbij ben vooral als ik lees dat Jorik wakker blijft tijdens een autorit dat moet echt wel spannend geweest zijn.Vanuit Langbroek alvast HAPPY NEW YEAR en neem er een van mij(Jorik betaald).

• 29 December 2011 - 10:13

Jos: