26-12-2011
Door: jurgenbremmer
Blijf op de hoogte en volg Jurgen
27 December 2011 | China, Shanghai
TWEEDE KERSTDAG
Nog maar 2 weken Azië en dan moeten we alweer naar huis! Nadat iedereen een beetje had uitgeslapen, aangezien het toch een zwaar weekendje was, werd het tijd om de tas in te pakken. Om 12 uur moest er namelijk uitgecheckt worden bij het hostel. Na het uitchecken hebben we nog 2 uurtjes rustig in het hostel gezeten en een potje gekaart, waarna het tijd werd om afscheid te nemen van het personeel. Omdat we er gisteren achter kwamen dat de tickets voor de treinreis Beijing-Hong Kong (deze trein rijdt alleen op de oneven dagen) waren uitverkocht, zijn we vandaag met de snelste trein van de wereld (op een vast traject) naar Shanghai gereden. De trein vertrok om 16:00 uur en na 5 uurtjes gemiddeld 307 km/h gereden te hebben, kwamen we rond 21:00 uur aan in het oude vertrouwde Shanghai. Het grootste voordeel aan Shanghai is toch wel de warmte! Handschoenen en mutsen zijn eindelijk verleden tijd geworden! In de treinrit hebben we, wederom dankzij de Lonely Planet, een hostel gevonden. Hier kwamen we om 22:15 aan, maar ze hadden alleen geen enkel bed meer over voor ons... Dus we hadden nog altijd geen slaapplek voor tweede kerstdag (dit maak je niet ieder jaar mee:p)!! Het hostel wou ons graag helpen en na enkele telefoontjes kwamen we om kwart voor elf aan in Le Tour Traveler's Rest Youth Hostel waar we ook konden slapen. Hier hebben we bij de plaatselijke supermarkt enkele halve liters gekocht voor 3 yuan en wat chips en nootjes om er alsnog een gezellige kerst van te maken!!
27 December 2011 - 08:42
Je Pa En Ma:
Leuk verslag weer!
Wij hebben trouwens wel eens verhalen gehoord over mensen die met kerst gewoon in de stal moesten slapen omdat er geen plek meer was in de herberg
Gelukkig viel het bij jullie dus eigenlijk wel mee..
driehonderd km/u Dan krijg je denk ik ook wel een beetje een "Hamilton" gevoel.
Op het moment dat ik dit schrijf staat er vlak bij ons op het industrieterrein trouwens een bandenbedrijf in de fik: brandweerautos rijden af en aan....
Veel plezier nog die laatste paar weekjes!!
27 December 2011 - 08:45
Hannie:
En nu van Shanghai toch nog naar Hongkong? Het zal mij benieuwen allemaal! Wel altijd lachen met jullie, vooral met de drank en de chips! Fijn he om lekker van huis te zijn en te doen waar je zin aan hebt...Maar de tijd vliegt, want inderdaad...nog twee weken en dan is het zover! Ik zal maar niet op Schiphol gaan staan om jullie te begroeten, want dan zullen jullie wel denken; daar heb je háár weer!! Hahahahahahaha!!!! Groetjes!!! -
27 December 2011 - 09:44
Melonie:
Heel leuk om 2e kerstdag in de trein te zitten en dan ook nog niet eens weten waar je slaapt! of niet?:p Heel veel plezier straks in hong kong! En daarna weer lekker naar huis(a) xxx -
27 December 2011 - 10:07
Wim:
Het is nu eigenlijk jammer dat je met z'n 4-en bent.....
In deze tijd van het jaar kom je bijna overal binnen met de smoes: "Wir sind drei kluge leute"
Tip: wellicht kan 1 van jullie zich vermommen als kameel? -
27 December 2011 - 22:10
Netty Blok:
Mannen, jullie stellen mij weer niet teleur!! Heel veel plezier in Hong Kong en met oud en nieuw skypen we weer!!