13-12-2011 - Reisverslag uit Xi'an, China van Jurgen Bremmer - WaarBenJij.nu 13-12-2011 - Reisverslag uit Xi'an, China van Jurgen Bremmer - WaarBenJij.nu

13-12-2011

Door: jurgenbremmer

Blijf op de hoogte en volg Jurgen

14 December 2011 | China, Xi'an

13-12-2011

Vandaag zijn we redelijk vroeg opgestaan om naar het terracotta leger te gaan. Vanaf ons hostel zijn we naar het station gelopen omdat we daar de bus zouden pakken naar het museum. We hadden ons ietwat verkeken op de afstand, want we hadden in totaal anderhalf uur nodig om van het hostel in de bus te komen. Vanaf daar was het met de bus nog een uur rijden, hier heeft alleen niemand wat van meegekregen, want de oogjes vielen al snel dicht.

Het terracotta leger is iets wat je gezien moet hebben als je in Xi'an bent, maar eigenlijk is het super prachtig mooi. Hier hebben we nog enkele soeveniertjes gekocht waaaronder een veerbal! Dit zijn 4 veren  met een gewichtje en dit kun je samen hooghouden net als een voetbal. Spelen met de veerbal was eigenlijk nog leuker dan het terracotta leger:p

Savonds zijn we wezen eten bij een soort van wokrestaurant, hier konden we onbeperkt eten en drinken. We hebben ons hier prima vermaakt op Mats na.. Hij begon een beetje ziek te worden en is maar gelijk gaan slapen na het eten. Co en Celeste gingen net als Mats ook vrij vroeg slapen en zo bleven Jorik en Jurgen over.

In het hostel kwamen we twee hollanders tegen, erik en mina. Met hen zijn we nog wat wezen drinken in de stad.

Beetje een kort dagverslag, maar dat mag wel voor een keer.

• 14 December 2011 - 18:11

Ilse:

Hee Jurgen! Heb even gegoogled wat een veerbal precies is maar ik snap hem!
    Ik heb er inmiddels 3 stagedagen opziten en 2 hele leuke lessen gegeven. Maandag gingen we naar de Rova kijken hoe het afval scheiden in zijn werk ging. Vandaag had ik van de kringloop afval apparaten mee genomen en gereedschap. Ze mochten de apparaten demonteren en alles wat eruit kwam weer sorteren. Erg leuk! En de kinderen waren super enthousiast! Morgen weer een drukke dag, heb er zin in! Nu ga ik weer want Ivonne komt zo mijn haar weer wat blonder maken! Liefs Ilse!

• 14 December 2011 - 19:04

Wim:

Hallo Jurgen,

Heb vandaag Matthijs aan de telefoon gehad: Ze kregen de koffer met de kostuums niet open. Je had ze een verkkerde code gegeven. Gelukkig wist ik em nog... ik heb hem ook even over het verhaaltje van 30 chineesjes verteld.

Oke, tot ziens maar weer en zorg ervoor dat je nog even geniet de laatste drie en halve week!!

• 15 December 2011 - 02:40

Jurgen:

Aah Ilse leuk om te horen!:) je maakt er een werk van!:D

Oke pap, mooi dat het goed gekomen is;)

• 15 December 2011 - 11:04

Hannie:

Hé Jurgen,

Wat een kloteverhaal van die Chinezen...Hoe gaat het nu?
    Pas je wel een beetje goed op jezelf, want mensen hebben soms een hele andere mentaliteit dan je denkt....
    Doe het kalm aan en maak er nog wat van...

• 15 December 2011 - 11:11

Jurgen:

Hee

Ja alles gaat goed! Was inderdaad even schrikken ;) we zijn dr gelukkig redelijk goed vana gekomen!

Vanavond de nachttrein naar pingyao:)